Ma'ha Gita nyheter

Ma'ha Gita nyheter

Smått och gott hos Ma'ha Gita

Jag har tänkt att detta skall kunna ersätta min nyhetssida på hemsidan. Vi får väl se...
Intentionerna brukar vara bra, verkligheten en annan.

Julen är här...och nästan förbi

NyheterPosted by Lisa Karlsson Fri, December 25, 2009 22:34:44

Nu är det juldagskväll och alldeles stilla, tyst och lugnt i huset. Tänk att det kan vara så skönt att inte göra någonting....

SimSalaBim har flyttat, och det gick väldigt snabbt när han hittade sin nya matte och lill-husse och det kändes verkligen helt rätt. Camilla hade för ung 7 år sedan köpt en kisse av Anna Wallin (Provitas) och nu bestämt att Snoopen (Trinity heter hon egentligen) behövde sällskap. Eller att hon längtade efter en kattunge...Dessutom bodde Camilla i Falun, så det var bara att kvista hit och titta på en liten SimSalaBim som visade sig från sin allra mest charmerande sida...och så var det klart smiley

Jag tror att Backis saknar sina småsyskon, det blir inte så mycket härjande i huset med damerna. Totte däremot försöker hänga på ibland, och då håller vi i allt som är löst.

Vi försöker även få Razzia att äta torrfoder...jädrans, eländiga, envisa kattskrälle tänker man när hon bara stenvägrar...de små torra kulorna trillar ur munnen på henne när man försöker peta in. Men nu...nu skall hon banne mig börja äta torrisar! OK att jag till att börja med blöter upp dem, hon äter i alla fall lite (hon kanske tror att det är blötmat smiley). Men hon är ju helt övertygad varje morgon om att hon skall serveras godare blötmat än uppblötta torrisar, och när hon inte får - hon bara öppnar sin lilla mun och tutar rakt ut! Att en liten katt kan låta så mycket!

Marie och jag har återigen varit ute på en äventyrlig resa. Maries Molly började löpa i lördags, så på söndag var det tänkt att hon skulle åka till sin tilltänkte kavaljer. Söndagen kom och med den årets värsta trafikdag, snökaos mer eller mindre och vi skulle åka ca 30 mil enkel resa norrut. På radion uppmanades skåningarna att hålla sig inomhus, men eftersom vi bor i Dalarna så tänkte ju vi att det gäller inte oss, dessutom är vi ju "vana" vid vinterväglag.

Så halv ett drog vi iväg, det snöade och var mycket snörök. Några mil norr om Falun blev vägen helt oplogad, det var väl ca 10 cm nysnö. I Bollnäs var vi tvungna att stanna en stund, vi såg inte baklyktorna på bilen framför oss (och den låg alldeles före). Så vi bestämde att det var dags för kaffepaus...och under den korta fikarasten blev bilen helt insnöad!

Vi fortsatte i mycket lugn takt vidare norrut, snöbyarna kom och gick och nu var det dessutom mörkt. Alla vet nog hur det är att försöka köra med helljus på - vita pilar rakt in i vindrutan. Så halvljus blev det - ännu mindre sikt framåt. Dessutom var vi tvugna att köra en omväg på några mil, då "vägen över skogen" visade sig vara helt oplogad och med 20 cm nysnö.

Vi kom fram, med kramp i armarna efter att ha hållit så hårt i ratten, levererade ett st misstänksam kattdam, blev bjudna på middag och vände söderut. Nu körde vi "stora vägen", dvs E4:an till Gävle. Den var inte rolig!

Jag var hemma ung 22.30 och Marie ung en timme senare...vem har sagt att det är bra om man är åtminstone lite tokig om man skall hålla på med kattuppfödning?? Jag skulle nog vilja säga att lite tokig inte räcker...

//Lisa

  • Comments(1)//blogg.mahagita.se/#post51