Ma'ha Gita nyheter

Ma'ha Gita nyheter

Smått och gott hos Ma'ha Gita

Jag har tänkt att detta skall kunna ersätta min nyhetssida på hemsidan. Vi får väl se...
Intentionerna brukar vara bra, verkligheten en annan.

Östfoldkattens utställning

NyheterPosted by Lisa Karlsson Tue, October 20, 2009 21:16:23

...hade vi bestämt att åka till, helgen 17-18 oktober. Vi är jag själv och Marie (Yamsas uppfödning) samt denna gång även två siameser, Lilla Mesen och Mamma Mes. Det är den lilla siamesunge som Maries bruntabbyhona blev fostermamma åt i våras. Lilla Mesen bor numera i Falun hos Susanne och sin "riktiga" mamma.

Fredag stressade jag hem från skolan efter sista lektionen, då Susanne skulle komma och hämta oss kl 15 för vidare transport till Mossgruvan och Marie. Väl hemma kom ett SMS från Susanne "är lite försenad". 15.40 hade vi packat in oss i bilen, jag var ännu mera stressad, då Marie och jag skulle köra ner till Årjäng samma kväll där vi skulle bo (tillsammans med Lisbeth och Alf och deras birmakisse).

Strax efter 16.30 var vi i Mossgruvan, allt packades in i Maries bil (tack och lov för packbox på taket) och vi drog direkt vidare. I närheten av Filipstad kände jag att hungern slog till så vi stannade vid stora ICA vid utfarten och shoppade loss på bullar, muffins, nötter och choklad (som i och för sig var tänkt att räcka hela helgen) och sedan började jakten på kaffe! På ICAs servering var kopparna för små, på OK tvärs över vägen var kaffemaskinen mitt inne i en rengöring...så vi fick fortsätta utan kaffe!! Några mil längre fram hittade vi en stor bensinstation som också hade kaffe i, i vårt tycke, lagom stora muggar smiley.

Framåt senkvällen nådde vi fram till stugan i Årjäng, som var LITEN! Toan var så liten att där var det helt omöjligt att stänga in en katt. Så Mamma Mes fick bo i en Royal canin bur och då vi försökte stoppa in dottern höll det på att sluta med barnamord. Mesen fick återgå till att umgås med birmor under helgen, så hon tog raskt kommandot över alla katterna enligt principen "allt är mitt"! En liten tuff dam minst sagt!

Marie sov på sovloftet, jag i bäddsoffan med katter kryllande runt omkring och Lisbeth, Alf och Tilda delade ett minimalt krypin till sovrum.

Halv fem klev vi upp och kvart i sex var vi på väg mot Moss, ca en och en halv timmes bilfärd bort. Danne och Lena körde först (då han var välbekant med trakterna) men efter två felkörningar lät vi vår GPS bestämma resrutten och vi var framme i god tid.

Mosshallen är fantastiskt stor och trevlig men med ett enormt minus!! - det finns inga parkeringsplatser. Så vi körde fram för att lasta ur - då fick vi inte upp bagaeluckan! Alf hade slagit igen den rejält, så rejält att låset hade hakat upp sig, och inne satt alla katterna. Så det var bara att fälla sätena och lirka ut boxarna den vägen och försöka få upp luckan inifrån. Vi lastade ur allt - Guuud, vad grejer man har med sig smiley!! Marie körde sedan bort bilen till parkeringen en bit bort och vi sprang i skytteltrafik för att få in alla katter, väskor, trimbord, stolar osv osv.

Så småningom var alla installerade, katterna i sina burar och vi med alla prylar och så var det bara att vänta på att bedömningarna skulle börja...och vänta fick vi...länge, länge! Till slut rullade i alla fall bedömningarna på och både Nickan och lilla Razzia nominerades till panel, samt Lilla Mesen men ingen blev BIS. Panelerna drog ut på tiden, folk blev irriterade och allt tröttare och klockan var 19.45 när vi äntligen fick åka. Då satt alla ute i bilen och väntade på mig och Nickan så jag bara greppade Nickan och sprang när det var över.

Strax efter 21 var vi i Årjäng igen, åt lite och somnade för att kliva upp runt 5 på söndagsmorgon, äta frukost, packa ut allting och åka. Denna gång körde vi efter GPSen hela tiden - vi startade ung en kvart efter Danne och Lena men var ändå framme före dem.

På söndagen blev samtliga våra 6 katter NOM, mamma Mes med dotter blev BIS men ingen av våra birmor och hela utställningen var klar 17.30 så att vi kunde åka. Hurrah!!

Om det blir någon mer utställning i Moss skall vi INTE bo i Årjäng, det finns faktiskt trevliga hotell i Moss, där det finns bäddade sängar, trevliga frukostbufféer och att man samtidigt orkar umgås på kvällen.

Jag var hemma strax efter midnatt (Ulf hämtade mig i Mossgruvan) och vi ramlade i säng. På måndagen har jag lektioner hela dagen, och jag lovar, det är inte kul!!

Denna helgen är vi lediga och skall bara vara hemma, klappa kattungar och röja i trädgården.

//Lisa

  • Comments(1)//blogg.mahagita.se/#post48