Ma'ha Gita nyheter

Ma'ha Gita nyheter

Smått och gott hos Ma'ha Gita

Jag har tänkt att detta skall kunna ersätta min nyhetssida på hemsidan. Vi får väl se...
Intentionerna brukar vara bra, verkligheten en annan.

Mycket har hänt...

NyheterPosted by Lisa Karlsson Mon, September 28, 2009 21:45:31

...sen sist jag skrev, det har ju gått nästan två månader smiley. Kattungarna har flyttat, två har blivit kvar och tre nya har fötts. Dessutom har sommarlovet tagit slut och det nya skolåret har rivstartat, ett par kattustsällningar har hunnits med och fler har planerats in.

Alla kattungar har som sagt flyttat, och samtliga har hittat jättetrevliga nya hussar och mattar och anpassat sig bra i sina nya hem. Två flickor flyttade tillsammans, och flera fick kattkompisar dit de flyttade. O'boy blev ensamkatt men där har matte och husse redan bokat en birmakattunge till för att han inte skall bli ensam när de är borta.

Två stycken blev kvar hos oss, brunmaskade Razzia och lilatabbymaskade Quarterback. Quarterback passar linjemässigt väldigt bra till våra fyra honor och han ser riktigt trevlig ut.

Dessutom har vi fått en kull kattungar till, lilatabbymaskade Saga fick en...tja, kanske man kan säga en "hoppsan" kull den 15 sept. Kullen var definitivt inte planerad, då Totte hade gjort sitt i aveln här hos oss och Saga skulle få bli kastrat efter 4 kullar. Men detta fixades då vi var i Finland på kortsemester med barnbarnen i juli. Att det skulle bli kattungar började jag misstänka i mitten av augusti då jag tyckte att hon hade gått upp lite i vikt och började se mindre tanig ut. Men samtidigt kändes hon stinn om magen, misstänkt likt en kattungemage. Och visst var det så..l.men jag hade ju inte en aning om när kattungarna skulle komma. Så det blev nervösa dagar i början av september när Ulf var i Stockhom en vecka och jag ensam hemma med enbart cykel som transportmedel. Jag cyklade fort till och från skolan...

Natten till tisdagen den 15 sept insåg jag att det var dax, och då hade jag väntat på bebisar de sista 3-4 dygnen (alltså inte sovit mycket och varit oerhört stressad och okoncentrerad på skolan). Runt 7 på morgonen hade hon klämt ur sig två stora bebisar, en föddes i toalådan som är fylld med klumpbildande sand. Så det blev akut avnavling och sedan tvätt av sandinbakad kattunge! Samtidigt var Liza på väg för att vara tillförordnad kattmorska i ett par timmar medan jag hade en lektion på skolan. Så ut till skolan per cykel, och hem igen två timmar senare (jag har 8 km till skolan).

Saga var helt lugn, låg hos sina två bebisar men inget mer hände förutom att hon blödde en del, förmodligen pga av moderkaka som var kvar.

Liza åkte hem, Saga var fortfarande helt lugn men jag började bli stressad då jag kände att hon hade minst en unge kvar. Hon blödde så att det blev stora fläckar hela tiden i bolådan. Till slut ringde jag vår vet Torkel i Smedjebacken och han sade att vi kunde komma direkt.

Jaha, cykel till Smedjebacken var ju inte tänkbart (4,5 mil) så nu gällde det att hitta en chaufför (Ulf var fortfarande i Stockholm) och Ewa Jansson i kattklubben ställde upp direkt så strax efter 15 var jag och hela kattfamiljen i Smedjebacken. Torkel kände, och sa "javisst är det en kattunge kvar, hur vill du att vi gör?" Och det blev kattunge ut och mamma Saga kastrerades. Jag var helt övertygad om att kattungen var död, men det var en mycket levande och skrikande kattunge som jag fick ta hand om när Saga syddes ihop.

Strax efter 5 var vi hemma allihop, mammakatt något groggy fortfarande men efter ett par timmar var hon som vanligt och låg hos sina bebisar.

Jag stöp i säng tidigt.

Nu är kattungarna strax 2 veckor, går upp bra i vikt och har öppnat ögonen och börjar bli så där helt underbart mysiga.

//Lisa

  • Comments(0)//blogg.mahagita.se/#post47