Ma'ha Gita nyheter

Ma'ha Gita nyheter

Smått och gott hos Ma'ha Gita

Jag har tänkt att detta skall kunna ersätta min nyhetssida på hemsidan. Vi får väl se...
Intentionerna brukar vara bra, verkligheten en annan.

På resa med barnbarn...

NyheterPosted by Lisa Karlsson Fri, July 24, 2009 17:55:43

...är ett äventyr! Vi hade bestämt att vi skulle åka med våra två barnbarn Mathilda och Sarah till Åbo och Mumindalen under sommaren 2009. På hemvägen skulle vi, när vi ändå hade ångan uppe, stanna till i Stockholm ett par dagar. Gröna Lund finns ju där smiley.

Så onsdagen den 8 juli satte vi oss på tåget från Borlänge för att i Stockholm ta båten till Åbo. Flickorna var, minst sagt, uppspelta. Vi landade i Åbo kl 07.00 på torsdag morgon och tog oss per stadsbuss till hotell Karibia där vi skulle bo en natt. Karibia är ett jättestort "badhotell" med ett helt otroligt badlandskap, så 9.30 var vi i bassängen. Ung kl 19 klev vi upp (med ett kort avbrott för lunch och en liten promenad). Allt var jättetrevligt men maten var SVINDYR!!!!!!

Dagen efter klev vi upp tidigt, då var det Mumindalen i Åbo som var målet. Vi fick lämna all packning på hotellet och åkte sedan med Muminbussen, smidigt och enkelt. Det var trevligt, men man skall vara påläst om de olika figurerna i Muminvärlden för att få stor behållning av besöket. De flesta figurerna fanns ute i parken, pratade och lekte med de unga besökarna - jättepopulärt. Allt var tvåspråkigt, både finska och svenska (och det var vi tacksamma för!)

På lördagen landade vi i Stockholm, och vi letade oss fram till hotelletoch lämnade packningen. Sedan Gröna Lund! En övermodig Mathilda och en lite ängslig Sarah hade vi där, så vi fick dela upp oss. Självklart var det Mathilda som åkte slänggungan, jublande glad. Sarah höll sig till små bilar med kusinen Hampus. Som lunch fick lyckliga barn äta en pannkaksbuffé, dvs så mycket pannkakor man bara orkade. Vi höll oss till en sallad...

På söndagen åkte vi båt till Vaxholm, tillsammans med sonen Linus med sambo och barnbarnet Hampus.

Hela denna resa sken solen och vi var så nöjda. hemma regnade det under samma dagar ca 70 mm, vägar spolades bort eller stängdes av. Vi hade nog faktiskt riktig tur med vädret!

Nu har det gått ytterligare två veckor, en vecka sedan flickorna åkte hem. Jag åkte tåg en gång till, för att möta upp mor och far i Stockholm och lämna över barn. Ulf satte sig under samma tid i kajaken och paddlade på Runn. dagen efter satt vi i var sitt soffhörn och gjorde ingenting!! Det kostar på att vara mormor och morfar smiley.

  • Comments(0)//blogg.mahagita.se/#post44